מאמרים
זוגיות במהלך טיפולי הפריה
מצופה מזוג לאחר תקופה של נישואים שיביאו ילדים לעולם, ואם הזוג לא עומד בכך, נשלח לעברם מטח של שאלות חלקן נובעות מסקרנות והיתר מדאגה אמיתית, אך עבור הזוג, זוהי תזכורת יומיומית לקשיים שהם חווים ולהבנה שלא רק הם תופסים את עצמם כפגומים, אלא גם הסביבה.
התווית של טיפולי הפריה היא תווית של משהו לא בסדר אצלכם, היכולת הבסיסית שלהם כגבר או כאישה נתפסת כפגומה ויוצרת מועקה.
ההבנה שיש בעיה בכניסה להריון הינו משבר רציני בחיי זוג, אובדן הספונטניות וההבנה שמשהו לא בסדר יוצרת מתח ולחץ בין בני הזוג, גם הניסיונות לגלות אצל מי הבעיה לא תורמים להקלה על המתח.
ככל שמתקדמים עם טיפולי ההפריה והזוג צובר עוד ועוד אכזבות, הן בדמות אבחנה של אי פיריון והן בדמות של תשובה שלילית בסוף טיפול מפרך, נוסף לתוך המשבר תחושת אובדן, אובדן מהילד שלא היה לנו אך חיי אצלנו בדימיון, אובדן מהפנטזיה שלנו כהורים והפחד מאובדן הסביבה התומכת שתראה בנו כחריגים, אובדן שליטה על החיים, אובדן הפרטיות, אובדן הספונטניות ואובדן האינטימיות.
דבר נוסף שהזוג חווה, הוא הבדידות החברתית, הקושי להזדהות איתם – מי שלא היה שם לא יכול להבין ואז, הם נותרים שנים במערכה הקשה הזו, לתמוך זה בזו, אך מה קורה אם אין את היכולת הזו?
הדרך שהם חווים אם הטיפולים הינה שונה מאוד, מצד אחד האישה שחווה על גופה את הטיפולים עצמם, הזריקות היומיות והבדיקות הפולשניות ומהצד השני הגבר שחווה את אובדן הגבריות, פחד הביצוע והסטיגמה החברתית המתלווה לכך.
על מנת לשמור על הזוגיות במהלך הטיפולים רצוי שתזכרו מספר דברים:
-
כל מה שאתם חווים הוא הגיוני וברור – טיפולי הפרייה הינם קשים הן ברמה האישית והן ברמה הזוגית, כלל שתקדימו להבין זאת יהיה קל יותר להבין זה את זו, כל בכי, כל כעס, כל תסכול, הוא הגיוני ומובן לחלוטין ונובע ממקום של משבר אמיתי.
-
לא כל העולם ואחותו צריכים לדעת שאתם בטיפולים – שואלים אתכם שאלות? אתם לא חייבים לענות, אפשר פשוט לחייך ולהגיד 'שיהיה מה נעדכן', השואל נעלב? שיעלב – יותר חשוב שאתם תרגישו בנוח בשיחה.
-
אתם לא לבד בסיפור הזה – אפילו שנראה שאתם בודדים במערכה, הסתכלו סביבכם ותראו כמה זוגות נמצאים סביבכם במחלקה, לכל אחד מהם סיפור משלו וכל אחד מהם מרגיש פחות או יותר כמוכם, אם נח לכם נסו לשוחח עם אחד מהם ואם לא, עצם העובדה שהוא שם מקל.
-
הטיפולים הם חלק מהחיים ולא מרכזם – נכון, הטיפולים גובים זמן רב מהחיים שלכם, אבל תנסו עד כמה שניתן להמשיך בשגרת חייכם כמה שניתן, צאו לדייט מידי פעם והקדישו זמן לזוגיות שלכם, והנה האתגר הרציני – כשאתם בדייט הטיפולים הם מחוץ לתחום.
-
תעסיקו את עצמכם – סרט, ארוחה שבישלתם לגמרי מאפס, הופעת סטנדאפ, קחו קורס משותף, טיילו בחוף הים, לכו לקניון, שחקו כדורסל, בנו פאזל, קראו ספר ועוד ועוד..
-
תקשיבו אחד לשניה – גם אם אין משהו חכם להגיד, גם אם אין את היכולת לתת עצה שתעזור, כי בנינו, אין באמת משהו שאפשר להגיד שיקל על התקופה הזו, אבל להקשיב ואולי גם לקבל חיבוק עוזר.
-
תאהבו – כי בסופו של דבר בחרתם בבן/ת הזוג שאיתכן/ם, אתם אוהבים למרות הקושי.
-
לכו לייעוץ זוגי – התקופה הזו כוללת הרבה אתגרים כזוג ואם למרות כל הטיפים אתם עדיין מוצאים את עצמכם מתמודדים עם קצת יותר מידי, פנו ליעוץ זוגי שיסיע לכם למצוא פתרונות תקשורתיים בתקופה הזו.
בהצלחה.
לעוד מאמרים של עינבל גיל יעוץ זוגי בראשון לציון ניתן לראות כאן
לקבלת פרטים לגבי ייעוץ זוגי בראשון לציון ניתן לקבל כאן