מאמרים
ביטול שגרה הורית במהלך החופש הגדול
מקובל להתייחס לשיבוש השגרה רק בייחס לילדים, אך גם בעבור ההורים שנשארים יש שינוי בשגרה דבר המוביל למתח ומריבות, הנה כמה טיפים שיכולים לעזור.
החופש הגדול הוא מקור למתחים ומריבות בין בני הזוג, בייחוד מצד ההורה שנשאר עם הילדים והשגרה שלו השתבשה לחלוטין, מקובל להתייחס לשיבוש השגרה רק בייחס לילדים, אך גם ההורים שהיו רגילים ללכת באופן קבוע לעבודה, לשוחח באופן יומיומי עם בוגרים מהם, לשתות קפה בניחותא מתי שמתחשק להם, לאכול צהרים בשתי ידיים, ואפילו להספיק להתגעגע לילדים, בעבור חלק מההורים, אובדן השגרה ההורית נתפס ככאוס של ממש.
לתוך כל זה הוסיפו ילדים שגם השגרה שלהם משתבשת לחלוטין, שלל אטרקציות עם תורים ארוכים בשמש הקופחת, העלויות הכספיות ושלל לחצים שנקרים בדרכם וקיבלנו מתכון מוצלח ביותר לירידה מהפסים.
אז איך בכל זאת שורדים את החופש?
-
אם החלטתם שרק אחד מבני הזוג נשאר עם הילדים, ההורה השני חייב להתעניין בחיי היום יום של ההורה שנשאר עם הילדים, התקשרו לפחות פעמים ביום, שוחחו עם הילדים, הציעו עזרה גם אם אין באמת ביכולתכם לעזור! עצם ההצעה מקלה ומראה עניין, השתדלו להגיע מוקדם יותר מימים רגילים – אל תוסיפו פרויקטים נוספים בחופש, עשו מאמץ ניכר להקל על ההורה השני ועל הילדים עצמם.
-
הכינו לו"ז מדויק – הורידו מגוגל לוח יומי של אוגוסט ושבו יחד לתכנן לו"ז לכל החודש, מתי הולכים ולאן, מי בא, מי הולך ולאן, מי עוזר למי, באיזה ימים ההורה העובד חוזר מוקדם ובאיזה יום יוצא מאוחר יותר, צלמו את הדף ב-4 העתקים, כל אחד מבני הזוג לוקח העתק, השלישי נתלה על המקרר והרביעי על דלת כניסת הבית בעבור ההורה שיוצא לעבודה.
-
תכנון לו"ז יסייע גם לילדים לשמור על שגרה מסוימת ולהתכונן לפעילות שמגיעה, ילדים בוגרים אפשר לשתף בהחלטה על הפעילות, לקחת את אחד הילדים לעבודה, בהנחה שהוא בגיל המתאים, מאפשר לילד גם לקבל זמן איכות עם ההורה, חושף אותם לעולם הפנימי של ההורה מחוץ לעולם שהוא מכיר ובנוסף מפחית מעמסה מההורה שבבית וגורם לילד להרגיש תחושה מעצימה, אני באופן אישי פחות אוהבת להציע לזוגות לעשות משמרות מאחר וזה יוצר עומס גדול יותר, לכן לקחת ילד לעבודה בעיני עדיף ואת עניין המשמרות השאירו לימים שאין ברירה. תכנון לו"ז מאפשר לכם לראות בצורה ברורה יותר את העומס שנוצר בתקופה הזו ומעורר אמפתיה אצל ההורה שאצלו השגרה פחות משתנה.
-
אל תתביישו לבקש עזרה – היה לכם יום קשה? הילדים שיגעו אתכם? דברו, תגידו, אל תצברו מתחים גדולים, וההורה שממשיך בשגרתו - התעניינו, תנו להם לשחרר, אפשרו להם שעה של מנוחה, שלחו לדייט עם חבר/ה, ארגנו טייק אווי לארוחת ערב נעימה יחד. מה שכן חשוב לזכור – בן הזוג ששגרתו נשמרת לא קורא מחשבות, אם תציגו מצג שווא של הכול בסדר, זה מה שהוא יראה ואם לא תדברו הוא לא ידע, אבל אצלכם המתח ילך ויתגבר, לכן – דברו! זו לא בושה להגיד שקשה לכם עם הילדים וחשוב שבן הזוג ידע על כך. ואם אפשר – קחו עזרה מכל מי שיכול – סבתא / סבא / דודים ובמידת הצורך אם מתאפשר גם בתשלום.
-
לא לשכוח לשמור על כללי הברזל – גם בקיץ שומרים על כבוד הדדי –לא רבים בצעקות, לא מקללים, לא מזלזלים, ולא, הטענה ש'הם הילדים שלך', לא תופסת פה.
-
פעם בשבוע – יוצאים לדייט, בשביל לא לשכוח את הזוגיות בכל הלחץ הזה ובעיקר בשביל להתאוורר קצת.
-
פרגנו לבן הזוג שנשאר בבית – פתק קטן על המקרר יכול להיות משמעותי כל כך בעבור בן הזוג.
-
וזכרו, חופשת הקיץ היא לא פשוטה, וברור לחלוטין שאתם אוהבים את ילדכם ורוצים להיות איתם ודבר זה לא סותר את העובדה שהשינויים שחלים אצלכם ואצלם גורמים למתח, זכרו כי בעבור הילדים זוהי תקופה שהם מחכים לה ומעוניינים בה, בסוף החופשה הם יספרו לכולם עליה, נצלו את הזמן ליהנות עם ילדכם, לשחק ולצחוק איתם – שתהיה חופשה נעימה.
-